MilkyWay27

Believe, Steadfast, Success

SPAQ

2 Komen

Al-Quran adalah panduan hidup bagi orang-orang yang beriman. Kitab Al-Quran adalah dustur (perlembagaan) bagi orang-orang yang beriman.

“Kitab (Al-Quran) ini tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa” (Surah Al-Baqarah:2).

Sebagai seorang yang beriman dengan kitab suci Al-Quran, adakah kita mencintai dan menghayati akan isi kandungannya? Kita sedar Al-Quran adalah ayat-ayat Allah untuk menjadi pedoman kepada manusia mengharungi kehidupan di dunia ini.

Sesiapa yang berminat untuk mempelajari ilmu-ilmu yang berkaitan dengan Al-Quran seperti ulum ul-quran, tajwid, wirid al-quran, ayat-ayat ahkam ul-quran, al-quran di dalam pembinaan syakhsiyah dan masyarakat bolehlah mendaftar dengan Universiti Malaya bagi menyertai program yang dinamakan Sijil Pengajian Al-Quran (SPAQ) yang dijalankan pada hujung minggu dan kursus dirangka untuk kesesuaian semua lapisan masyarakat dan dari berbagai-bagai latarbelakang samada profesional ataupun bukan profesional. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Akademi Pengajian Islam Universiti Malaysia.

Author: milkyway27

Aku adalah seorang insan yang hanya mengharapkan keredhaan Allah di dalam mengharungi kehidupan dunia yang sementara ini. Namun aku menyedari bahawa untuk mendapat kasih dan rahmah Allah itu memerlukan pengorbanan yang tinggi yang datang dari hati nurani yang ikhlas yang beribadat semata-mata kerana Allah, Rabbul 'Alamin.

2 thoughts on “SPAQ

  1. ISLAM IS THE WAY OF LIFE!!🙂

  2. ISLAM IS THE WAY F LIFE :)>-

    DENGAN MENGINGATI ALLAH HATI-HATI AKAN MENJADI TENANG !!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s